LUE ennen ilmoituksen jättämistä

Monkeyt ja osat. Vain yksityisten ilmoituksille.
Alueen säännöt
• Kirjoita topicin otsikkoon selvästi, mitä olet ostamassa. Esim: "Vakio kaasutin"
• Ilmoituksiin ei voi vastata (Käytä yksityisviestejä).
• Ilmoitukset ovat voimassa 30 päivää.
• Älä kirjoita otsikon alkuun mitään tyyliin "O:" tai "Ostetaan:". Tämä on osto-osio, kaikki tietävät että olet ostamassa!
• Poista ilmoituksesi, kun olet saanut osan ostettua. Voit poistaa ilmoituksen menemällä ilmoitukseen ja painamalla oikeassa alakulmassa olevaa rastia.

Sekalaisen tavaran osto- ja myyntitopic
JuHe
Moderaattori
Viestit: 673
Liittynyt: 05.10.2007 16:39

LUE ennen ilmoituksen jättämistä

Viesti Kirjoittaja JuHe »

Sääntöjen kertaus on opintojen äiti:

- Kirjoita selkeä otsikko, jossa selviää mitä on myytävänä.

- Käytä selkeää ja asiallista tekstiä.

- Samaa tavaraa saa mainostaa kerran kuussa.

- Otsikkoa ja/tai ilmoitusta ei saa huuta caps lock päällä.

- Ilmoitukessa pitää selvitä:
-Tuotteen hinta
-Sijainti
-Yhteydenotto tapa
-Mihin mopoon osa sopii

Pelkkä linkki esim. nettimotoon ei riitä.

Mikäli ilmoitus ei täytä näitä kriteereitä ---> roskakoriin.
kurri
Aktiivikäyttäjä, Vuoden Foorumilainen 2008
Viestit: 3432
Liittynyt: 01.02.2008 18:16
Paikkakunta: Akaa

Re: LUE ennen ilmoituksen jättämistä

Viesti Kirjoittaja kurri »

Ostaja:

Ennen kuin lyöt kauppoja lukkoon, pyydä kuva tuotteesta jotta mahdollisilta väärinkäsityksiltä ja kunto-odotusten ristiriidoilta vältytään.
Jos myyjä ei viitsi ottaa osasta kuvaa, voi hyvin olla ettei hänellä ole sitä, tai ei ole aikomustakaan lähettää sitä. Jos kuvassa on likainen osa, se saattaa olla jätetty pesemättä siksi että lika peittää jotain. Käytä googlen kuvahakua ettei kuva ole poimittu sieltä. (huomaa että kuva saattaa silti löytyä sieltä, jos myyjän galleria on julkinen)

Kun lähdet tekemään kauppaa, varmistu että sinulla on myyjän oikea puhelinnumero ja oikea nimi. Kannattaa myös googlettaa sekä nimi että numero ennen kaupantekoa. Huijarit usein eivät jaksa vaihtaa numeroa niin usein etteikö joku jo olisi huudellut jollain foorumilla epämääräisestä kaupantekijästä.

Myös hyvin alhainen postcount saattaa olla vihje huijarista.

Muista ilmoittaa hyvistä ja huonoista kaupoista kauppakumppani-topikissa.

Myyjä

Hyvin harvoin myyt jotain uniikkia tai hyvin harvinaista, kannattaa siis tarkkaan miettiä mitä myytävästä tavarasta kehtaa pyytää. Käytetystä osasta ei kannata pyytää paljon enempää kuin puolet uuden hinnasta. "Ei pakkomyynnissä" on varmasti yksi huonoimpia myyntilauseita.

Jos tinkivaraa ei ole, sano se heti ilmoituksessa, säästyt turhilta kysymyksiltä. Jos käsityksesi osan hinnasta ja potentiaalisen ostajan tarjous eivät kohtaa, ei kannata vittuilla vaikka se kasvottomana netissä onkin harvinaisen helppoa. Tee vastatarjous, tiputa edes vähän tai ilmoita viimeinen hinta, kaupat saattaa edelleen syntyä vaikka eka tarjous olisikin "kepillä jäätä" tyyppinen heitto.

Selvitä etukäteen mitä postit maksavat ja että onko posti vai matkahuolto halvempi vaihtoehto.
(molempien hinnastot löytyvät netistä)

Ota kuvia. Älä unohda kameran makroasetusta pienissä osissa. Sumeista kuvista ei voi sanoa paljon mitään. Älä pidä osaa kädessä, laita se pöydälle, lattialle tms. mieluiten vielä puhtaalle, yksiväriselle alustalle, esimerkiksi tulostamaton a4-arkki. Lataa kuvat suosikki kuvasivustollesi ja liitä ne suoraan myyntiviestiin. (puhtaista osista saa parempia, myyvempiä kuvia)

Kun kaupat on lyöty lukkoon, pakkaa tavara. Vie se postiin heti kun raha näkyy tililläsi. Jos et voi viedä sitä heti, kerro siitä jo etukäteen ostajalle.
Jos ostaja ei suostu laittamaan koko summaa tilillesi, vaan ehdottaa esimerkiksi posti- tai bussiennakkoa, on mahdollista että ostaja jättää pakettisi lunastamatta ja se palautuu sinulle. Tällöin joudut maksamaan rahtikulut molempiin suuntiin että saat pakettisi takaisin. Tämän estämiseksi suosittelen että pyydät etumaksuksi ainakin rahtikulujen verran ja loput maksetaan ennakolla paketin lunastushetkellä. Huomaa että postiennakko lisää rahtikuluja jonkin verran.

Suositeltavaa on päättää hinta etukäteen ja pysyä siinä. Jos postikulut yllättävät tiskillä, on hyvä vaihtaa myös puhelinnumeroita jotta voit soittaa suoraan tiskiltä että näin kävi... jne. Kommunikaatio on hyvin tärkeää luottamuksen rakentamisessa. Sen kun ymmärtäisivät vielä suomalaiset nettikaupatkin.

Pieniä juttuja ei yleensä kannata lähettää paketissa vaan ne menevät maksikirjeenä hienosti. Myös yli 3cm paksuja asioita saa lähetettyä maksikirjeenä, kun ne pakkaa "asiakirjaputkeksi" esim. männät menee hienosti näin.

Muista ilmoittaa hyvistä ja huonoista kaupoista kauppakumppani-topikissa.
Vastaa Viestiin